MRENKA - Zakázková stolárska výroba ®

Projekty našej malej stolárskej dielne zameranej na výrobu nábytku a zariaďovanie interiérov. Tento blog patri k webu www.mrenka.sk ,nenechajte sa oklamať veľmi podobným názvom inej firmy ,ktorá sa len priživuje na našom mene. Ak očakávate profesionálne jednanie , spoľahlivosť a predovšetkým kvalitu , vždy sa pýtajte na majiteľa a tým je Roman Mrenka ,

sobota 31. augusta 2013

Dýhovaná orechová moderná kúpeľna : Graz - Rakúsko


Áno čítate správne Graz v Rakúsku , keď sme tam pred časom robili jednému pánovi obývačku a veľký jedálenský orechový stôl tak sa prišiel pozrieť aj sused pán Polt a páčila sa naša robota tak padla otázka či by sme vedeli vyrobiť aj kúpeľňový nábytok.
,,Nó nevedeli ale na tej vašej sa to hádam naučíme,, znela odpoveď







Už som videl všelijaké návrhy,komodu nakreslenú na listku z vlaku (ináč kamarát Milan S. nosí v peňaženke  papieriky na ktorých má pomerané aj tri kuchyne alebo okná a dvere do celého domu ,to je jeho projektová dokumentácia ,a div sa svete sem tam sa mu aj niečo podarí namontovať)
No ale speť k architektovi tohoto projektu,skrinka a ten schodík bol rozkreslený asi na ôsmich výkresoch do najposlednejšieho detailu a aby toho nebolo dosť ešte som dostal aj video kde sa celá kúpeľna točí dookola , a dvierka a zásuvky sa otvárajú.
Majiteľ je ale skutočný architekt a perfekcionalista a nenechal nič na náhodu a tak išla ja montáž všetko sedlo na mm








Materiál bol hpl laminát a radiálna orechová dyha, kovanie blum,hafele a hettich.
ako povrchovú úpravu sme zvolili polyuretánový matný lak Milesi.








nábytok v surovom stave v dielni, pred brúsením a lakovaním.








no tak kvôli tomuto výsuvu som asi 2 noci nespal.nesmelo byť vidno koľajnice,muselo to byť na dotyk a celé sa to muselo otvárať naraz pri šírke len cca 22cm.
Ja somár na všetko sa dám a ako to teraz vyriešim? Týždeň som na záchode študoval katalógi z kovaním hrubé ako lexikon kúziel z Hariho Pottera a keď som už nevedel ako ďalej tak som si povedal no čo budeme skúšať.
Nakoniec sme to vyriešili guličkovýmy dotykovými koľajnicami ktoré sme dali aj z dola aby kovanie neupadalo ,v dielni sme to skúšali zaťažiť všetkým možným čo sme mali a fungovalo to, tak hurá na montáž






kúpeľňa malá ako vždy ,a ja bez širokouhlého foťáka tak kukajte po kúskoch.






detailnejší pohľad na spodnú čast kde je výrazná kresba dýhy radiálneho amerického orecha






no a keď sa ten zázrak otvorí vyzerá takto.





schodíky boli také jednoduché,ale vznikol tým pekný úložný priestor.





a keď sú zavreté je to jednoduchá ale vkusná lavica.








Na záver by som chcel poďakovať pánovi Poltovi za super obed a steaky aké sme ešte nejedli a dúfam že manželka povedala keď to videla to známe OMG  (oh my god)





Žiadne komentáre: